OLA K ASE?

olakease

El passat 13 de febrer va tenir lloc a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB Ola k ase? una projecció de curtmetratges realitzats dins l’àmbit docent. Enguany s’han pogut veure sis pel·lícules de 10 minuts, íntegrament realitzades per alumnes, entre els quals hi ha moltes dones.

Son aquelles situacions en que et reconforta ser professora d’aquesta facultat, on els alumnes se senten orgullosos de la feina feta, i el professorat recompensat per tots els esforços que suposa treballar sota mínims en aquest moment de crisi.

Tot i que no havia catifa vermella, l’Aula Magna va acollir aquesta estrena entre l’expectació d’alumnat i professorat, entre altres del Degà, Josep Ma Català, i del coordinador de la titulació Carles Llorens. Les pel·lícules, tot i que partien de diferents propostes formals, estètiques i temàtiques, estan marcades per un fort component crític, social i reivindicatiu. Al final, els mateixos alumnes van atorgar uns premis per destacar diferents aspectes de la feina feta en el marc de l’assignatura Producció i Direcció Cinematogràfica.

Els responsables d’aquesta experiència docent són Carmen Avalos (Teoria, Direcció i Equips tècnics), Laia Sánchez (Producció i Promoció) i Ludovico Longhi (Guió i Direcció d’Art). Ells van ser també els responsables de lliurar els premis finals on no van faltar l’humor i els nervis de qui els van rebre. Alguns d’aquests curtmetratges seran presentats a diferents festivals especialitzats. Tots els equips de rodatge van explicar com havia anat l’experiència i el valor que representava per a ells haver descobert d’una manera tan directa dur a terme un projecte d’aquest tipus.

Un projecte engrescador
Per a l’alumnat, el semestre passat va començar un semestre molt intens. El repte de treballar en grans equips multidisciplinars, i amb pressupost zero, els ha fet trobar solucions més que imaginatives per dur a terme els curtmetratges. Guionistes, productors, equips tècnics, direcció d’art, direcció de fotografia i direcció han configurat els equips que han donat el millor de si mateixos per aconseguir dur a terme aquestes sis produccions:

Todo lo que se aprovecha del cerdo és el relat d’un cap de setmana de molta tensió, dirigit per Lara Curto

Proyecto PEVEV és un inquietant curt que retrata com un govern ha posat en marxa un pla legal per eliminar aquelles persones que li son inútils. L’han dirigit Miguel Mañas i Juan Diego Galán

#Santos presenta una societat afectada pels estralls de la crisi. Aquest thriller social ha estat dirigit per Mireia Pérez i Meritxell Canals

Hado és un thriller futurista que retrata com l’alt índex de criminalitat obliga a prendre mesures extremes a un Govern, on (se suposa) la democràcia activa és una realitat. Aquest curtmetratge ha estat dirigit per Claudia Rodríguez.

Tied reflexiona sobre aspectes que van de la culpa, al lliure albir i la moralitat. Pregunta a l’espectador si algun cop ha fet quelcom poc ètic, només per que era el que s’havia de fer. L’ha dirigit Cristina Cascales

Sotaterra presenta l’arribada de l’inspector Gonzàlez a un petit poble per resoldre la misteriosa desaparició del seu alcalde, poc estimat pels vilatans que el consideren un corrupte. Ningú, al poble, li ho posarà fàcil. Aquest curtmetratge ha estat dirigit per José Luis Puig

Als enllaços anteriors trobareu les webs promocionals i els tràiler de les pel·lícules. També podeu veure els equips que han fet cada curtmetratge al complet, el making off, bandes sonores, xarxes socials i altres detalls de les produccions.

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari