1# Resum biogràfic

Nascuda a Barcelona i criada entre Catalunya, Navarra i Castella. M’agrada trencar fronteres i assumir nous reptes. La curiositat m’ha animat sempre a viatjar i aprendre. I encara no en tinc prou.

Llicenciada en Ciències de la Informació l’any 1979 (Secció Periodisme, 3a promoció), vaig tenir la fortuna de començar a treballar en un diari l’any 1975, quan encara estudiava. Aquesta experiència tan enriquidora durant el postfranquisme em va permetre fer periodisme durant els primers temps de la premsa democràtica, lliure de censura, i viure tota la Transició des de la redacció d’un diari.

Però aquest fet no tan sols em va marcar com a periodista literària sino que, al mateix temps, vaig poder viure en pocs anys les profundes transformacions tecnològiques i de producció que va viure el món de la Premsa a final dels anys 70 i principi dels 80. Començar a treballar en una redacció plena de velles màquines d’escriure i amb un taller on encara es feien funcionar les linotípies ensenya moltes coses. Especialment quan es passa d’una manera accelerada a produir els diaris amb les darreres generacions de fotocomponedores i, quasi tot seguit, s’entra a l’Era Digital.

De les màquines d’escriure vaig passar a descobrir, el 1996, que els periodistes teníem un nou mitjà i una nova eina: Internet. En aquests moments m’interessen totes les possibilitats que la web 2.0 ofereix al periodisme i a la comunicació multimèdia. Voldria preparar els nous graduats a ser comunicadors/es multidisciplinars per afrontar aquests nous reptes.

A banda de treballar en diferents revistes, diaris, portals informatius i altres mitjans (Diari de Barcelona, Fotogramas, El Periódico de Catalunya, TVE…), fent tota mena de notícies, reportatges, entrevistes, etc… l’interès per la producció periodística m’ha portat a treballar també en el camp del Disseny i la Direcció d’Art en Premsa: l’art de fer que una informació arribi de la millor manera al lector posant en valor la feina de redactors/es literaris i fotoperiodistes.

En aquests moments treballo com professora a la UAB i consultora a la UOC. També sóc consultora de Premsa, Comunicació 2.0 i Multimèdia. He estat sotsdirectora de la revista El Campus de l’Autònoma des de la seva aparició fins el darrer número, publicat l’any 2012. Durant 20 anys he fet la revista municipal del Prat de Llobregat (28.500 exemplars), on vaig ser la primera responsable del disseny de continguts i imatge del portal web municipal d’aquest ajuntament.

L’any 2014 vaig fer el redisseny de dues revistes municipals, la de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i la de Santa Margarida i els Monjos (Penedès). Aquest treball inclou el disseny original de la nova revista (segons els nous continguts proposats), els màsters de maquetació i llibre d’estil gràfic i la reorganització de les rutines de producció a la redacció i pre-impressió.

Actualment la meva feina periodística i en l’àmbit de la Comunicació Audiovisual gira a l’entorn dels Nous Formats en Premsa, amb especial incidència en l’elaboració de Webdocs (Reportatges Multimèdia Interactius) i en el Periodisme de Dades. També treballo sobre Nous Formats en Publicitat, com ara l’Storytelling aplicat a la Publicitat i el Branded Content com a nova eina de promoció i fidelització publicitària per a les empreses.

Així mateix, mantinc un blog i algunes xarxes socials pròpies (enllaços a la barra lateral); col·laboro amb les publicacions electròniques “Dones” i “La Independent”; i faig de comentarista d’actualitat al programa “L’Illa de Robinson” d’El Punt Avui TV.

Anuncis
 1. Marta Gil de Biedma
  12/02/2013 a les 23:05

  Pepaaaa, bandera
  TE felicitoo, me ha gustado tu web, muy interesante, buen trabajo!!

  • 27/02/2013 a les 21:40

   Gracias Marta! ;-)

 1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s